Author Topic: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...  (Read 1829 times)

Randi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12817
    • View Profile
If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« on: November 16, 2015, 08:46:30 pm »
I can not log in to my account
Usernames with spaces changed to underscores

Quote from: DZM
Don't worry: there's a fix! Log in with your email address instead of your user name. That should reveal what your name has been changed to.

I don't think this will affect forum users since we have a separate login :-\
« Last Edit: November 16, 2015, 10:05:25 pm by Randi »

AvastMH

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7044
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #1 on: November 16, 2015, 09:28:57 pm »
I thought to ask a bit more about that...
'I'm sorry that I missed the announcement of the change - when did it come out please?'

Randi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12817
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #2 on: November 16, 2015, 09:42:41 pm »
As I understand it, the announcement hasn't come out yet.
However, the consequences of the change have generated announcements from users ::)

Janet Jaguar

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10205
  • Smell the sea, feel the sky, & fly into the mystic
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #3 on: November 16, 2015, 09:57:32 pm »
We at OW were told about the username change when Whaling came out, because it was using the "new" database setup.  I know, because converting "Janet Jaguar" to "JanetJaguar" was so fraught with problems, Chris S. had to manually reset my whole account.  He let me keep the space on the forum.  But if you look at my posts, like the FAQ, on the Whaling Talk site you will see the space has been removed.  It didn't bother me much, I just saw it as being the guinea pig who protected the devs from 10,000 such problems when they went global.

I think - I don't know - that every single person from OW with a space or symbols ran into so much trouble, they spent time squashing the bugs before extending it to the million plus volunteers in the Zoo database.  For sure, underlines were not used as a space replacer back then.  The major mistake this time was failing to announce it first.

AvastMH

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7044
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #4 on: November 16, 2015, 10:28:21 pm »
The major mistake this time was failing to announce it first.

I'll agree with that  :D

leelaht

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1825
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #5 on: December 04, 2015, 12:47:31 am »
hmmm, Old Weather Classic is being elusive tonight.
Tried Firefox, Chrome, IE
Just a white page.
Can only get to the new ships.

Janet Jaguar

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10205
  • Smell the sea, feel the sky, & fly into the mystic
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #6 on: December 04, 2015, 01:00:52 am »
leelaht, the public launch completely crashed both Classic OW and Whaling OW.  At one point, signing in to most projects on the Zooniverse broke down, but that now seems to be fixed.  I hope.  The devs took the problem on about 6 hours ago, and they are still out which is scary. 

Talk is up, and Forum is up, and New Old Weather is up.  http://www.oldweather.org/#/

We are all worrying, and saving our energy for tomorrow.

See 2 page discussion at http://forum.oldweather.org/index.php?topic=16.msg121760#msg121760

lollia paolina

  • Editor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 860
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #7 on: December 04, 2015, 06:51:16 am »
Classic OW is still a white page  :'(


Randi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12817
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #8 on: December 04, 2015, 07:22:47 am »
The developers will be back to work on the problem this morning ::)

Classic OW and OW: Whaling are still white screens, but the New Old Weather (http://www.oldweather.org/#/) is up. 

Janet Jaguar

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10205
  • Smell the sea, feel the sky, & fly into the mystic
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #9 on: December 04, 2015, 01:40:54 pm »
http://classic.oldweather.org/ is up and working!

http://whaling.oldweather.org/#/ now has a gray "down for maintenance" screen.

Thank you, devs.  :)

Hurlock

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 508
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #10 on: April 02, 2016, 07:33:49 am »
I am getting a white page trying to log into old weather. 

Randi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12817
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #11 on: April 02, 2016, 07:39:09 am »
OW3 and OW5 come up OK for me, but I do get a white page on OWW.
Are you talking about OWW?

Anyone else?

Hurlock

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 508
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #12 on: April 02, 2016, 07:46:06 am »
Getting a white page for both OW3 and OWW

Randi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12817
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #13 on: April 02, 2016, 07:48:12 am »
Sorry - I didn't go far enough on OW3

I will notify the PTB.

Hurlock

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 508
    • View Profile
Re: If you are having problems logging in to Zooniverse or Talk...
« Reply #14 on: April 02, 2016, 08:19:20 am »
It has started working again now